Snow daysSwedenRiksgränsen › 20.05.2011

Photo by: Juha Salonen

juha

Juha Salonen

Offpiste

Aamulla piti lähteä helikopterin kyytiin, mutta reissu peruuntui pilvisyyden vuoksi. Päätettiin hyödyntää aikainen herätys lähtemällä touraamaan oikein urakalla.

Ensin otettiin hissikyyti toppiin ja lähdettiin kiipeämään Nordalsfjellin huipulle. Saatiin hyvä lasku pohjois-seinämää pitkin takaisin portaille.

Mäki oli sen verran mukavassa kunnossa, että päätettiin kiivetä sama reittu uudestaan. Tällä kertaa laskettiin huipulta itään ja koitettiin löytää PM-kisojen finaaliseinämä. Ei ihan osuttu kohilleen, ihan jyrkkä ja tosi loskainen lasku saatiin kuitenkin. Lumi oli muuttunut todella märäksi ja todistettiin pieni loskavyöry.

Sitten lähdettiin skinnailemaan moottorikelkkauraa pitkin Katterjaurestuganin suuntaan. Saatiin sieltä ihan mukava lasku, noin 300 verttimetriä alahissiasemalle.

Lounastauon jälkeen lähdettiin kohti päivän viimeistä laskua. Otettiin ankkurihissi huipulle ja lähdettiin seikkailemaan Gatterjunnin pohjoispuolelle. haikkailtiin pitkin kallioita ja lopulta saatiin ihan kohtuullinen firnilasku rautatien varteen. Sitten kevyt parin kilsan kömpiminen takasin kämpille.

Päivän aikana seikkailtiin yhteensä 19.41 km ja 1733 vertikaalimetriä (tarkat statistiikat http://connect.garmin.com/activity/87211672). Kyllä sauna maistui!

Comments (0)