Snow daysSwedenRiksgränsen › 21.05.2011

Photo by: Juha Salonen

juha

Juha Salonen

Offpiste

Helihiihtoa! Kopteri pääsi vihdoinkin matkaan. Tehtiin 4 nousua kahdelle eri huipulle. Ensin vuorossa oli Vuoiddasriida. Sieltä saatiin noin 800 verttimetriä pitkä lasku pohjalle asti. Lumi on aika kehnoa, jäätynyttä ja lohkeilevaa loskaa. Laskun jälkeen äänestettiin jatketaanko laskuja ja onneksi jatkettiin.

Seuraavaksi lennettiin Vássecohkalle noin 1500 metriin. Sieltä löytyi mukavaa pakkaslunta ja älyttömän leveää kenttää. Oli ilo pääsellä menemään. Ensin laskettiin pohjalle asti ja saatiin vähän seikkailla vyöryjälkiä pitkin kopterille. Loput kaksi laskua vedettiin samaa isoa kenttää pitkin tunturijärvelle.

Täytyy sanoa, että helihiihto oli elämäni paras syntymäpäivälahja! Tässä vähän videomateriaalia http://www.vimeo.com/24088440.

Lentelyn jälkeen oli vielä hyvin aikaa ennen kotimatkan alkua. Lähdettiin heliporukalla vielä skinnaamaan Norjan puolelle Björnfjellille. Sieltä saatiin vielä mukava kauden päättävä firnilasku. Päivän seikkailut träkättiin jälleen Jussin Garminilla http://connect.garmin.com/activity/87211649.

Sitten pikainen sauna ja bussin kyytiin. Kiitos Riksgränsen!

Comments (0)