Snow daysFranceChamonix › 31.05.2014

Photo by: Mikko Heimonen

Mikko Heimonen

Mikko Heimonen

Offpiste

Yksi kauden parhaista ja raskaimmista hiihtopäivistä.
Viideltä lähdettiin Biviltä kohti Col de la Brenvvaa (by Baud TD) tai kuten ensilaskun (10th July 1988 by heli-drop) tekijä Pierre Tardivel mäkeä kutsuu; Maudit, Brenva Shoulder South Eastside (5.3/E3)
Aivan sama mut huikeen hieno mäki.
Aamu oli kuumenpi kuin odotin ja reunarailo erittäin haastava, johon tuhlaantui 45 min. Kiipeäminen hidastui loppua kohden lämpenevän lumen johdosta ja saavutimme Colin Kirstin kanssa 10.30. Nousu ei sujunut kommelluksitta, kun taas auringon sulattama jääkimpale löysi kohteensa minun päästä ottaen verinäytteen.
Lasku sen sijaan oli huikean hyvää kevätlunta ja eka osuus todella jyrkkää. Keskiosaltaa mäki antoi hienoa freeride tunnelmaa melkoisissa maisemissa. Vika osuus ennen reunarailoa jyrkkenee uudelleen. Reunarailoa rappeloidessa sain melkoisen lumisuihkun ylempänä olevan kurun sylkiessä alas lämmenneet lumet. Onneksi olin jo kulman alapuolella ja köydestä irti päästämällä tupsahdin railon reunalle suojaan litimärkänä :)
Ei lysti tähän vielä päätynyt vaan Fourchen Coli ylös ja lasku alas. Sit viel pikku skinaus Takas Midille. Niin et voi oikeesti sanoo, et ISO PÄIVÄ!

Comments (0)